Fjällvandring när den är som bäst

Tänk dig de högsta fjällen söder om polcirkeln, med enorma orörda vidder mellan topparna. Då tänker du på Funäsfjällen! Mjuka hedar, karg arktisk miljö, frodiga dalgångar och porlande fjällbäckar. De oändliga vidderna, den ljusa sommarnatten, tystnaden, lugnet och stillheten. Den klara luften och avskildheten. Man kan bli religiös för mindre.

Fjällen i västra Härjedalen är antingen intensivt grönskande eller fascinerande karga. Många som vandrar idag väljer att uppleva bergen under dagsturer och kombinerar äventyret med god mat och dryck och en skön säng. Men i Funäsdalen finns även utmaningar för dig som vill gå längre, sova enklare och laga egen mat.

Hos Funäs Ski lodge bor du modernt med närhet till hela Funäsfjällen, en perfekt utgångspunkt för att njuta av fjällvandring i världsklass.

30 guldturer – utvalda vandringar i Funäsfjällen

Guldturerna är noggrant utvalda rutter i Funäsfjällen, det är din guide till den riktiga fjällupplevelsen med varierande svårighetsgrad. Guldturer är utvalda dagsturer som tar allt från en timme till en dag att genomföra. Det är en blandning av rundvandringar och tur-och-retur turer, kortare turer med barnen eller tuffare strapatser för den vane. Du kan vara säker på att uppleva fjällvandring med storslagna upplevelser och vyer oavsett vilken tur du väljer. Vissa vandringar är bynära, andra en bil-eller cykeltur bort  och ger alltid en härlig upplevelse. Utforska vattenfall, makalösa toppar, se en bit kulturhistoria och upptäck dina egna smultronställen.

Du hittar mer om guldturerna här

10 KulTurer – lekfulla vandringsturer.

KulTurerna hittar du i och kring Funäsdalen. Det är lekfulla vandringsturer där några är byrundor, eller kulturstigar och andra är äventyrsstigar för barn. Varje KulTur är väl skyltad och finns noggrannare beskriven i vandringsguiden.

60 toppar - Utmanande vandring

60 toppar är en guide för dig som vill utforska Funäsdalens fjälltoppar. Här har 60 toppturer, på över 1000 meter, valts ut. Alla toppar är över 1000 meter över havet och samtliga går att nå över dagen från väg i Funäsfjällen. En del är singel-turer där en topp är målet, andra kan ligga nära i samma massiv, och därför praktiskt att planera. Såväl sommar som vinterbestigningar räknas. Bestigningarna blir daterade och en "toppbok" finns för varje topp, där du kan se vilka som varit uppe på varje topp. Varje topp går att nå under en dag, så välj själv vilken eller vilka du vill bestiga. Här kan du läsa mer om 60 toppar