Välkommen till Ramundberget

Ca 15-20 minuter från Funäs Ski Lodge ligger Ramundberget. Bara äkta vara, alltså natursnö och varierande skidåkning är Ramundbergets kännetecken, här finns allt för glada amatörer, barnfamiljer och erfarna offpiståkare.

Ramundberget är en exklusiv "Resort" för aktiva människor som söker det extra. Här ger natursnön en alldeles särskild åkupplevelse som få ställen i Europa kan ge. Breda familjepister blandas med svarta pister och fantastisk offpist. Här finns barnparker, skidskola, restauranger och after-ski. Boka ett modernt boende nära Ramundberget här.


Skidåkning i Ramundberget

Totalt erbjuder Ramundberget 42 nedfarter och sex liftar varav en fyrstolslift. Längsta nedfarten är 1650 meter. Skidåkningen i Ramundberget är fantastisk oavsett om du vill upptäcka pister, orörda toppar eller skogsskidåkning med djupsnö i det välkända området Osthang. Här finns även flera friåkningsområden, 3 parker och 2 barnområden. 

Längdskidåkningen i Ramundberget håller högsta kvalitet och är lämplig för såväl elitåkare som nybörjare och familjer. Ramundberget är en del av Nordic Ski i Funäsfjällen, som är ett av världens största sammanhängande spårsystem med 30 mil preparerade spår för längdskidåkning.
Är du intresserad av topptur finns fantastiska möjligheter i Ramundberget. Du kan enkelt hyra en guide eller utforska fjällen på egen hand. Ramundberget har ett av Sveriges finaste offpistområden, ofta med gott om natursnö.
 

Andra aktiviteter i Ramundberget

Förutom skidåkning finns en mängd spännande aktiviteter i Ramundberget. Här finns fantastisk vandring i alla riktningar och hela 60 toppar på över 1000 meter. I området Funäsfjällen där Ramundberget är beläget är fjällen känd för att vara extra tillgängliga. På flera ställen finns det som kallas fjällparkeringar där det är tillåtet att köra och parkera en bra bit upp på fjället. 

För dig som vill ta dig an Ramundberget på cykel finns stor variation för alla nivåer. Från byn kan du enkelt ta stolsliften upp och utforska Ramundbergets cykelpark med fantastiska flowtrails och utmanande stigar. Ramundberget är en del av Funäsfjällens enorma ledsystem. Lär mer om cykling i Funäsfjällen här. 

Mycket populärt är Fjällspa som ligger precis intill skidbacken, här är perfekt att vila upp sig och bli ompysslad när skidåkningen har satt sina spår. I Ramundberget finns även fantastiska fiskemöjligheter, vackra golfbanor, spännande klättring, ridning, paddling, trailrunning och mer. Läs om alla aktiviteter i Funäsfjällen här. 
 

Boende nära Ramundberget

Bo med närhet till hela Ramundberget hos Funäs Ski Lodge. Endast 15 minuter från Ramundberget hittar du lägenheter av hög kvalitet med alla bekvämligheter du behöver för en avkopplande vistelse. Vi har lägenheter i fyra storlekar, från de 39 kvadratmeter stora studiolägenheterna till de generösa generations- och flerfamiljsboendena på 120 kvadratmeter.
 

Boka ditt boende nära Ramundberget nu