Boka ditt boende i Bruksvallarna

Endast 15 minuter från Funäs Ski Lodge ligger Bruksvallarna som är en vacker och levande fjällby. Till Bruksvallarna kommer både världseliten, turåkare, Vasaloppsåkare och nybörjare för att ta del av preparerade skidspår i världsklass. 

Bruksvallarna är en liten och genuin fjällby med stora upplevelser, här hittar du en djup förankring i lokal matkultur och ett stort utbud av lokala delikatesser. I Bruksvallarna finns även sportaffär, mataffär, bensinstation, skoteruthyrning och flera restauranger och caféer. Bruksvallarna är tillgängligt för alla, året runt. Boka ett familjärt och fjällnära boende med fantastiska möjligheter till upplevelser och rekreation.

Boka ditt boende nära Bruksvallarna här

 


Längdskidåkning i Bruksvallarna – Ett paradis för skidälskare! 

I Bruksvallarna samlas skidåkare från hela världen för längdskidåkning i världsklass. Nordic Ski Center med 300 km pistade längdspår och 450 km rösade (markerade) leder har en central plats i världens längsta spårsystem och hit ansluter Bruksvallarna på flera ställen.
I Bruksvallarna är du garanterad skidåkning redan från mitten av oktober. Tack vare att man sparar 21 000 kubikmeter snö under sommaren kan den läggas ut och prepareras tidigt. Lägg därtill flera mil med fjällspår som prepareras från vecka 7.

Spårkort är obligatoriskt och det finns att köpa hos ett 40-tal återförsäljare i Funäsfjällen. De flesta boendeanläggningar, sportbutiker, alpinanläggningar, och Stigmyhrs erbjuder även spårkort för Bruksvallarna. Med spårkort är skidbussen gratis. 


Aktiviteter i Bruksvallarna

Alpin skidåkning finns nära i Ramundberget, dit man tar sig med egen bil, skidbuss eller skidtaxi. Bruksvallarna ingår även i ett av Europas bästa skotersystem. I Funäsfjällen finns 610 kilometer skoterleder varav 150 kilometer på högfjället.

Från Bruksvallarna utgår många vackra turer både för vandring och cykling men du har även högklassiga lättillgängliga fiskevatten inom nära räckhåll. Vill du uppleva Bruksvallarna på cykel finns över 400 kilometer utmarkerade cykelleder med olika svårighetsgrad, både i dalgången och på fjället. 

Vill du uppleva vandring i Bruksvallarna kan du vänta dig storslagna miljöer och lättillgängliga turer. Ni kan välja att gå korta turer eller långa strapatser, i dalgången eller på fjället, du väljer själv. All vandring är i storslagen natur i en levande bygd med jord, skogsbruk och renskötsel. Bruksvallen erbjuder en helt unik fjällmiljö och kulturlandskap. Funäsfjällen har under de senaste åren rustat upp, byggt ut, skyltat om och reparerat leder och idag kan vi erbjuda fantastisk vandring.
 

Läs mer om alla aktiviteter här